Inleiding

We bevinden ons vandaag in de 21ste eeuw. De voorbije tientallen jaren openden nieuwe chirurgische technieken en recente technologieën, waaronder lasers, de deur voor vele vrouwen – maar evenzeer mannen – om gebruik te maken van cosmetische en esthetische behandelingen.

Deze vooruitgang vereenvoudigde op drastische wijze vele ingrepen en maakte ze in de eerste plaats vooral toegankelijker voor meer mensen.
Dit leidde onder meer tot het feit dat de meeste behandelingen vandaag gewoon onder lokale verdoving gebeuren, zodat de patiënt(e) vrijwel onmiddellijk naar huis kan.

Waarom doen zoveel mensen een beroep op cosmetische behandelingen?

Het antwoord ligt voor de hand: zij wensen hun uiterlijk te verbeteren en willen zich beter voelen. Hoe beter u eruitziet, hoe gelukkiger u zal zijn en hoe meer zelfvertrouwen u zal hebben. Dit geeft een aangenaam gevoel.

De belangrijkste stap.

Voor elke persoon die een esthetische behandeling overweegt is de belangrijkste stap de keuze van de juiste kliniek: een plaats waar u er zeker van is dat u het beste advies, de juiste behandeling en correcte nazorg krijgt. Een plaats waar u als patiënt centraal staat, waar men tijd voor u neemt en rekening houdt met uw individuele wensen.

In de kliniek voor plastische heelkunde zijn een hele reeks esthetische behandelingen mogelijk, zowel chirurgische als niet-chirurgische. Overweegt u een behandeling van het aangezicht, de ogen, de oren of de neus, of wenst u een figuurcorrectie, een borstvergroting of borstverkleining, dan kan u terecht bij de kliniek voor plastische heelkunde.

Dr. Bernard Cambier, erkend plastisch chirurg, bezit de expertise en ervaring die u nodig heeft. U kan betrouwen op een persoonlijk en zorgvol contact, zowel vóór als na de behandeling. Het is belangrijk een erkend plastisch chirurg te contacteren die met kwaliteitsprodukten werkt en die de nieuwste ontwikkelingen kent en beheerst.

Een persoonlijk gesprek.

Wanneer u met ons contact opneemt zullen we een afspraak vastleggen met Dr. Cambier. Tijdens dit consult geven wij u in detail uitleg over elk aspect van de gewenste behandeling. De voor- en nadelen van de behandeling worden u uitgelegd en al uw vragen worden beantwoord. Tevens kan u foto’s bekijken van gelijkaardige behandelingen.
De beslissing over te gaan tot een behandeling ligt volledig in uw handen. Hoe enthousiast u ook bent, neem altijd bedenktijd. Geen enkele operatie is zonder risico, en dit geldt ook voor esthetische ingrepen.

De eerste stap is goede informatie te verwerven omtrent de mogelijkheden die de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie u biedt.