Profiel

       

Dokter Bernard Cambier, MD, PhD, is een erkend plastisch chirurg en lid van de Belgische Vereniging van Plastische Chirurgen.
Eenmaal afgestudeerd als geneesheer volgde hij 4 jaar opleiding in de specialisatie Algemene Heelkunde in het Middelheim Ziekenhuis te Antwerpen.
Daarna vervolmaakte hij zich in de plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie op de dienst van Professor G. Matton en Professor S. Monstrey in het UZ te Gent.

     
 

Deze driejarige opleiding, elk jaar afgesloten met een examen voor het Collegium Chirurgicum Plasticum Belgicum, werd voltooid met grootste onderscheiding.
Gedurende deze opleiding kwam hij in contact met alle facetten van de plastische, reconstructieve en esthetische heelkunde. Hij ontwikkelde er de vakkundigheid met betrekking tot zware trauma’s en brandwonden die veel reconstructieve chirurgie vergen, handchirurgie, aangezicht- en halstumoren, borstreconstructies, en vele andere technieken in dit complexe domein, waaronder de esthetische chirurgie.

 

Bovendien doctoreerde Dr. Bernard Cambier tijdens zijn opleiding met grootste onderscheiding.

Na zijn lange opleiding volgt hij nog steeds vele workshops, symposia en internationale congressen om zich de nieuwste technieken betreffende de esthetische chirurgie meester te maken. Naast de diverse “klassieke” chirurgische technieken heeft hij zich de laatste tijd ontwikkeld als een vooraanstaand specialist in laserchirurgie.

Dokter Cambier is diensthoofd van de afdeling plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in het Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius te Dendermonde.